mandag 10. januar 2011

Bruk av korsett i gamle tider

Man jenter liker å ha korsett på for å se penere ut. Mange år siden, i løpet av den viktorianske tidsalder var korsetter veldig populær blant kvinner. Korsetter ble brukt for å redusere størrelsen rundt midjen. En smal midje ga en attraktiv figur.
Hva en korsett ble laget av?

Korsett
ble laget av ulike materialer gjennom årene, blant annet: stivnet sengetøy, tre, hvalbein og smijern. Korsett var laget slik at de skulle stramme godt i ryggen for å få midjen smalere. Korsett begrenser bevegeligheten og tvinger deg til å få riktig kroppsholdning. Det var skammelig for kvinner å vise noe smerter eller ubehag når de strammet eller gikk med korsett. Dessverre var det mange kvinner som ikke var sterke nok til å tåle straffen av det stramme korsetten, de ville ikke oppleve nummenhet i kroppen, problemer med å puste, besvimelse, eller et bristet ribben.

Heldigvis for oss kvinner ble det noen forandringer på dette! I dag er korsett designet for å være både vakker og funksjonell.

Noen korsetter er skreddersydd som en skjorte og er laget av fleksibelt materiale som er behagelig for dagliglivet. De er svært komfortable under klærne, men vil fortsatt fremhever kurvene dine.

Andre korsetter er mer passende om kvelden. Mange av disse korsetter er beinstamme for å forme og gi deg en profilert kopp. Noen er laget for å stramme kun rundt midjen og de har blonder tett opp mot ryggen, mens andre har sømmer ned forsiden for å etterligne korsetten. De fleste korsetter er laget av vakre tekstiler og rene blonder. De er tilgjengelige i en rekke farger, inkludert: hvit, elfenben, rosa, blå, lavendel, rød og svart.

Så, om du vil kjøpe en korsett for å føle deg pen og anstendig eller bare ønsker en for komfort og få fine former, da er en korsett det rette for deg!


Kjøp Korsett på lingeributikken.no i dag