tirsdag 15. februar 2011

Klær i arbeidslivet

Da damene kom inn i arbeidslivet på 1990-tallet og 2000-tallet i større antall enn noen gang før, begynte de å manøvrere seg inn i stillinger som tradisjonelt hadde vært holdt av menn, flere av dem mente det var pålagt å imitere mannlige business antrekk. Resultatet ble at jentene på kontoret kom i skjørt og jakker med skreddersydde bluser slik at de skulle se mer lik ut sine mannlige kollegaer. Heldigvis er de dagene borte. Nå kan damene bruke bukser på jobb, hun gjør dette for at bukser er mer komfortabel og ser bedre ut enn skjørt. Hennes mål er ikke å gjenspeile hennes mannlige kolleger.

De generelle reglene for damenes arbeidsklær gjelder også for menn. arbeidsklær er ikke en refleksjon av de nyeste motene. En kvinne bør bli lagt merke til for hvem hun er og hennes faglige kompetanse i stedet for hva hun har på seg. Hennes klær skal gjenspeile henne for hennes stilling eller tittel i bransjen.

Start med et skjørt og dressjakke eller noen bukser som passer for de fremste konservative utseende. Et skjørt og dressjakke er det mest profesjonelle. Med noen få unntak, kjoler har ikke samme troverdighet med mindre du har på deg en  matchende jakke.

Skjørtet bør rekke ned til dine knær, ikke mye lengre ned og i alle fall ikke lengre opp. Er et skjørt mer enn 2 cm over kneet vil det bli hevet øyenbryn og spørsmål.

Bukser bør rekke helt ned til kanten på skoen. Mens Capri bukser kommer tilbake i assorterte lengder som går i fra midten av leggen til anklene som er den nyeste trenden, disse trendene finnes innenfor de konservative forretningsmiljøene.

Bluser og gensere gir farge og variasjon til damenes klær, men de må være attraktive i stedet for avslørende. Upassende utringninger og for korte gensere som viser magen vil gi et feil inntrykk.
Damer ønsker å bruke strømper i næringslivet. Nøytrale eller beige strømper er de beste valgene. Aldri ha mørke strømper med lyse klær eller sko. Ha et par strømper i reserve i skrivebordsskuffen med mindre det finnes en butikk i nærheten.

Ansikter og ikke føtter skal være i fokus i virksomheten, derfor bør du velge konservative sko. Du bør ikke bruke sandaler, sko med åpen tå eller ryggløse sko, dette er ikke kontor antrekk. Ikke bare er sandaler en sikkerhetsrisiko men det ser ikke bra ut med ditt fine antrekk. Bruk heller sko som har en passe høy hel, ikke for høye og ikke uten.
Når det kommer til tilbehør og smykker så vil mindre være best. Hold det enkelt, en ring per hånd, en ørering per øre. Tilbehør bør gjenspeile personligheten din, det skal ikke forminske din troverdighet.

Arbeidsklær er forskjellig fra helg og kvelds klær. Investere i en veldig god business garderobe, dette vil gjøre arbeidsdagen din lettere og du vil få bedre selvtillit. Du vil se at med fine klær vil du bli mer troverdig på arbeidsplassen din.

Lingeributikken.no er en av de største online shopping som tilbyr varer i laveste pris med topp kvalietet. Du kan kjøpe korsett, BH, undertøy i forskjellige størrelser og farger , selskapskjoler og undertøy for menn på denne butikken. Prisene er rimelige med rask lavering. Besøk nettbutikken i dag på lingeributikken.no
De som snakker dansk kan besøke lingeributikken.dk. Her kan man kjøpe alt mulig fra bikini til sexlegetøj som sies det på dansk.